Update programma CORE Festival

Update programma CORE Festival

Jungle, Denzel Curry en Shygirl staan volgende week op het nieuwe festival in Brussel

Vrijdag 20 mei 2022 - Binnen minder dan een week wordt de eerste editie van CORE afgetrapt. Een gloednieuw tweedaags boutique festival in het prachtige Brusselse Ossegempark. Rock Werchter en Tomorrowland slaan hiervoor de handen in mekaar en zijn inmiddels volop aan het bouwen aan wat een zinnenprikkelende totaalervaring moet worden. De goesting is groot. De weersvoorspellingen veelbelovend.

Naast unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die de schoonheid van de ruwe natuur belichten staat muziekbeleving uiteraard centraal. CORE brengt van ‘s middags tot 1u ‘s nachts een bijzonder eclectische line-up op 4 verschillende podia verspreid in het Ossegempark. Er wordt een boeiende mix gepresenteerd van quality indie, hiphop, electronica, hyperpop en alternative dance.

Drie nieuwe namen worden vandaag toegevoegd aan de indrukwekkende affiche. De nieuwelingen zijn gevarieerd in genre, uitmuntend van kwaliteit. Jungle zal op zaterdagavond de Ardo stage betreden. Het Britse collectief brengt heerlijke hypnotiserende vocals en funky vibes naar Brussel. Denzel Curry zet outdoor podium Ardo ongetwijfeld in lichterlaaie met zijn verwoestende bassen, vlijmscherpe teksten, en immer impressionante en veel-besproken performances. Zijn eerdere optredens in België (Ancienne Belgique, Dour Festival, Pukkelpop en Rock Werchter) bezorgden hem de reputatie van showbeest pur sang. Shygirl sluit op zaterdag de Endoma stage af met een hyperpop feestje. De release van haar debuutalbum, voorzien voor september, staat met stip in de agenda’s van menig muziekliefhebber. Een must-see! Ze neemt daarmee de spot in van The Blaze, die z’n nieuwste feeërieke productie in première zal brengen op de Ardo. Jungle, Denzel Curry en Shygirl vervangen Stormzy, Celeste en Tems die jammer genoeg last minute moeten annuleren. Met dit laatste rondje wijzigingen is de line-up nu helemaal rond. De volledige line-up van CORE 2022 vind je hier.

Tickets zijn beschikbaar via corefestival.com. Een dagticket is er vanaf 67 euro (inclusief servicekosten), een weekendticket vanaf 123 euro (inclusief servicekosten).

CORE Festival
​Vrijdag & zaterdag 27 en 28 mei 2022
​Ossegempark Brussel
​Tickets en info:
corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland & Rock Werchter

Over Tomorrowland
Tomorrowland werd voor het eerst georganiseerd in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de populairste en meest iconische muziekfestivals ter wereld. Het festival wordt elke zomer georganiseerd in het prachtige recreatiedomein De Schorre in Boom (België) en verwelkomt in 2022 meer dan 600.000 People of Tomorrow tijdens drie weekends. De 16de editie van Tomorrowland zal in 2022 plaatsvinden van 15 juli tot en met 17 juli, van 22 juli tot en met 24 juli en van 29 juli tot en met 31 juli.
​Meer info: www.tomorrowland.com

Over Rock Werchter
Vier dagen, vier podia. De grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, verse ontdekkingen, de vetste beats. Rock Werchter programmeert met grote overtuiging over alle genres heen. Het grootste muziekfestival van België vindt in 2022 plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Rock Werchter is een unieke belevenis. De line-up is steeds van wereldklasse. De omstandigheden uitmuntend. Het festivalgevoel omnipresent. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Het festival staat met stip in de agenda van elke muziekliefhebber.
​Weet meer via www.rockwerchter.be

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Nele Bigaré Press & Communications, Rock Werchter
Over CORE Festival

Een tweedaags boutique festival in Brussel en een unieke totaalervaring van muziek, natuur en kunst met een eclectische line-up te midden van de natuur in de hoofdstad van Europa. 

CORE Festival
Ossegempark Brussel
Meer info: corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland en Rock Werchter