Ontdek het kunstprogramma en de volledige timetable van CORE Festival

Fysieke multimedia-installaties van Joanie Lemercier, Reality is__ en Fleur Roggeman en digitale kunst gecureerd door PLUS-ONE Gallery

Dinsdag 16 mei 2023 - Binnen tien dagen wordt de tweede editie van CORE Festival afgetrapt! De organisatie heeft intussen het uitgebreide kunstprogramma onthuld en de volledige timetable bekend gemaakt met resterende namen zoals Afriqua, Alfred Anders, Angie, Coline Cornélis, Diane, ego8, eugene, freq444, GÆRALD XOXO, Glints, Jaïa Rose, Kappen, L4U, LEEON, Magi Merlin, MAVEE, Mosley Jr, Ninette, Promis3, RaqL, RORI, Rostgoed en Zonmai. Tickets voor het tweedaagse boutique festival in het schilderachtige Brusselse Ossegempark tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 27 en zondag 28 mei zijn te koop via corefestival.com.

CORE Festival wil alle zintuigen prikkelen en belooft festivalgangers een verfrissende totaalervaring van muziek, natuur en kunst met een parcours van unieke kunstinstallaties verspreid over het festivalterrein in het Ossegempark, van zowel opkomende artiesten als gevestigde waarden uit binnen- en buitenland. De fysieke multimedia-installaties van de Brusselse klimaatactivist en beeldkunstenaar Joanie Lemercier (audiovisuele installatie Cosmos.1999), het Londense duo Reality is__ (led screen mirrors art installatie Exquisite Human) en de Antwerpse scenografe Fleur Roggeman (geluidsinstallatie Interactive Sound Installation) behandelen verschillende thema’s zoals persoonlijkheid, individualiteit, de impact van het handelen van mensen op de omgeving, connectie, interactie, licht, lucht, geluid en beweging. Sommige op een hoogtechnologische manier, andere in een subtiele, intieme setting of op een meer ludieke manier.

De hedendaagse kunstgalerij PLUS-ONE Gallery cureert digitale kunst op het oogverblindende NABO podium. Vijf digitale kunstenaars (Victor Verhelst, Walter Wathieu, Nicholas William Johnson, Jonas Lund en Tabor Rabok) mogen hun digital artworks voorstellen op de 360 LED-muur rondom het prachtige podium, gelegen in het hart van het festivalterrein op een hoogte van 8,5 meter – de perfecte mix van kunst, muziek en natuur.

De Brusselse klimaatactivist en beeldkunstenaar Joanie Lemercier zal voor CORE Festival een gloednieuwe audiovisuele installatie tussen de bomen maken. Een groot panoramisch LED-scherm van 6 op 3 meter zal tussen de bomen hangen en trekt de festivalganger met haar bewegende beelden de onbekende kosmos binnen. Het licht van de LED-schermen zal tegelijkertijd het landschap van het Ossegempark verlichten en zo de bezoeker op een onvergetelijke trip trakteren tussen verleden, heden en toekomst. “Ik ben heel blij dat ik mijn eerste LED screen project mag voorstellen op CORE Festival in Brussel. Het komt nog steeds zelden voor dat ik de kans krijg om mijn werk te laten zien in de stad die de afgelopen 8 jaar mijn thuisbasis is geworden. Voor dit project heb ik het genoegen om opnieuw samen te werken met de Brusselse muzikant Before Tigers. Het is de bedoeling om een soort venster op de bomen te projecteren dat een link vormt tussen de natuur en de ruimte. ’s Avonds en ’s nachts zal het spektakel op haar toppunt zijn, maar ik zal de installatie zo regelen dat bezoekers ook overdag deze ervaring meekrijgen.”

Jason Poirier dit Caulier en Thomas de Ben van PLUS-ONE Gallery:We zijn heel blij dat CORE Festival ons gevraagd heeft om een line-up van artiesten samen te stellen die we in deze prachtige en unieke setting kunnen voorstellen. We hebben gekozen voor een mix van nieuwe digitale artiesten die passen bij het festival en de omgeving.”

De tweede editie van CORE Festival zal de Belgische festivalzomer in schoonheid aftrappen met een bijzonder boeiende en eclectische mix van pop, quality indie, live elektronische muziek, hiphop, soul, r&b en alternative dance, verspreid over 6 verschillende podia in het Brusselse Ossegempark, aan de voet van het Atomium en te midden van de schoonheid van de groene natuur van de Belgische hoofdstad. Eerder werd bekend gemaakt dat onder andere Angèle, Moderat, alt-J, NxWorries (Anderson .Paak & Knxwledge), Little Simz, Masego, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Channel Tres, Pusha T, Goldband, PinkPantheress, Honey Dijon, Eliza Rose, The Blessed Madonna, Jayda G en nog vele anderen het beste van zichzelf zullen geven op CORE Festival.

Tickets voor CORE Festival zijn te koop via corefestival.com. Een dagticket is er vanaf 82 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage), een weekendticket vanaf 147 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage).

CORE Festival
​Zaterdag & zondag 27 en 28 mei 2023
​Ossegempark Brussel
​Tickets en info via
corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland & Rock Werchter

Jordy Van Overmeire Press Coordinator & Spokesperson (NL)
Christelle Nyarwaya Press Coordinator & Spokesperson (FR)

 

Over CORE Festival

Een tweedaags boutique festival in Brussel en een unieke totaalervaring van muziek, natuur en kunst met een eclectische line-up te midden van de natuur in de hoofdstad van Europa. 

CORE Festival
Ossegempark Brussel
Meer info: corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland en Rock Werchter