CORE Festival op 27 & 28 mei in Brussel

CORE Festival op 27 & 28 mei in Brussel

  • Een totaalervaring van muziek, kunst en natuur
  • Een unieke samenwerking van Tomorrowland & Rock Werchter
  • Programma wordt binnenkort bekendgemaakt

Woensdag 26 januari 2022 - Een nieuw tweedaags festival in Brussel! Tomorrowland & Rock Werchter slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking. Please meet CORE Festival. Een gloednieuw tweedaags boutique festival in het prachtige Brusselse Ossegempark. CORE Festival wil elk zintuig prikkelen. Natuur, muziek en kunst vormen het hart van een innemende totaalervaring. De eerste editie van CORE Festival vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. CORE Festival stelt binnenkort de line-up en zijn kunstinstallatieparcours voor. De voorverkoop start op 23 februari, de algemene ticketverkoop begint op 24 februari. Pre-registreren kan vanaf nu via corefestival.com.

Het nieuwe CORE Festival brengt van ‘s middags tot 1u een bijzonder eclectische line-up op 4 verschillende podia verspreid in het Ossegempark. CORE Festival kiest overtuigd voor diverse genres. Het zal een boeiende mix presenteren van quality indie, hiphop, electronica, hyperpop en alternative dance. Maar er is meer dan de muziekbeleving. CORE Festival dompelt de bezoeker onder in de schoonheid van de ruwe natuur. Zintuigen worden geprikkeld door indrukwekkende en unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die harmonieus samengaan. Ook een exquise foodbeleving maakt deel uit van CORE Festival.

Krachten en expertises bundelen
De organisaties van Tomorrowland & Rock Werchter bundelen hun krachten en expertise om in het bruisende Brussel, hoofdstad van Europa, een nieuw festival te brengen. De organisatoren vullen mekaar aan en delen vooral dezelfde ambitie. De setting van CORE Festival is groen en intiem, het concept verfrissend en origineel. Tot 25.000 bezoekers per dag, zowel Belgische als internationale festivalgangers, worden verwacht. ​

Een schilderachtig natuurdomein in Brussel
Met het Ossegempark kiezen de organisatoren voor een prachtig en schilderachtig natuurdomein in Brussel, centraal gelegen aan de voet van het Atomium op het Heizelplateau. Het is een bewuste keuze om CORE Festival naar de rand van de stad te brengen en bezoekers vinden in Brussel een breed en gevarieerd aanbod aan hotels en overnachtingsmogelijkheden.

De Brusselse burgemeester Philippe Close is bijzonder verheugd met het nieuw initiatief in zijn stad: “Wij zijn fier dat Tomorrowland en Rock Werchter, twee van de belangrijkste spelers in de muziekwereld, naar Brussel komen met dit nieuw concept. Een totaalervaring van muziek, kunst en natuur. Brussel feest en geeft zo ook opnieuw zuurstof aan de evenement-, cultuur- en hotelsector.”

CORE Festival stelt binnenkort zijn line-up voor. Pre-registreren kan vanaf nu via corefestival.com. De voorverkoop van het nieuwe festival start op 23 februari om 11u, de algemene ticketverkoop begint op 24 februari via corefestival.com. Een dagticket is er vanaf 67 euro (inclusief servicekosten), een weekendticket vanaf 123 euro (inclusief servicekosten). Via corefestival.com zullen ook VIP-tickets en packages inclusief hotelovernachting aangeboden worden.

CORE Festival
​Vrijdag & zaterdag 27 en 28 mei 2022
​Ossegempark Brussel
​Tickets en info + pre-registraties:
corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland & Rock Werchter

Over Tomorrowland
Tomorrowland werd voor het eerst georganiseerd in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de populairste en meest iconische muziekfestivals ter wereld. Het festival wordt elke zomer georganiseerd in het prachtige recreatiedomein De Schorre in Boom (België) en verwelkomt in 2022 meer dan 600.000 People of Tomorrow tijdens drie weekends. De 16de editie van Tomorrowland zal in 2022 plaatsvinden van 15 juli tot en met 17 juli, van 22 juli tot en met 24 juli en van 29 juli tot en met 31 juli. Meer info: www.tomorrowland.com

Over Rock Werchter
Vier dagen, vier podia. De grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, verse ontdekkingen, de vetste beats. Rock Werchter programmeert met grote overtuiging over alle genres heen. Het grootste muziekfestival van België vindt in 2022 plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Rock Werchter is een unieke belevenis. De line-up is steeds van wereldklasse. De omstandigheden uitmuntend. Het festivalgevoel omnipresent. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Het festival staat met stip in de agenda van elke muziekliefhebber. Weet meer via rockwerchter.be.

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Nele Bigaré Press & Communications, Rock Werchter
Over CORE Festival

Een tweedaags boutique festival in Brussel en een unieke totaalervaring van muziek, natuur en kunst met een eclectische line-up te midden van de natuur in de hoofdstad van Europa. 

CORE Festival
Ossegempark Brussel
Meer info: corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland en Rock Werchter