CORE Festival trapt de festivalzomer in stijl af

Zo’n 40.000 bezoekers genieten van zonovergoten tweede editie in het Brusselse Ossegempark

Maandag 29 mei 2023 - De tweede editie van CORE Festival zit erop. Het tweedaagse boutique festival in het schilderachtige Brusselse Ossegempark sloot na twee zonnige dagen af met een klepper van formaat: het Berlijnse trio Moderat sloot zonet af op het indrukwekkende Ardo podium met de krachtigste mobiele laser ter wereld (300 Watt). Verspreid over de twee festivaldagen mocht CORE Festival tijdens het Pinksterweekend zo’n 40.000 bezoekers ontvangen. Festivalgangers genoten van een verfrissende totaalervaring van muziek, natuur en kunst. Er waren live optredens en dj-sets van meer dan 60 (inter)nationale artiesten. Een selectie unieke kunstinstallaties sierde het park. Foodies genoten van veel en bijzonder lekkers aan de foodstanden doorheen het park.

In het prachtige Ossegempark, aan de voet van het Atomium in Brussel en te midden van de schoonheid van de groene natuur, werden zo’n 40.000 festivalgangers de voorbije 2 dagen getrakteerd op een bijzonder boeiende en eclectische line-up. Onder meer Angèle (met surprise guest Damso), Moderat, alt-J, NxWorries (Anderson .Paak & Knxwledge), Little Simz, Masego, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Channel Tres, Pusha T, Goldband, PinkPantheress, Honey Dijon, Eliza Rose, The Blessed Madonna en Jayda G tekenden voor topconcerten en geweldige sets. ​

Het outdoor AltVerda podium aan het magische Groentheater werd even omgetoverd tot de beste openluchtclub van Brussel en omstreken, terwijl het oogverblindende NABO podium, gelegen in het hart van het park op een hoogte van 8,5 meter, zich opnieuw ontpopte tot een ware eyecatcher. NABO werd dit jaar muzikaal gecureerd door het befaamde Brusselse Fifty Session, terwijl de hedendaagse kunstgalerij PLUS-ONE Gallery de kans gaf aan vijf digitale kunstenaars om hun digital artworks voor te stellen op de 360 LED-muur rondom het prachtige podium. Verschillende kunst- en multimedia-installaties van de Brusselse klimaatactivist Joanie Lemercier, het Londense duo Reality is__ en de Antwerpse scenografe Fleur Roggeman prikkelden de zintuigen van festivalgangers, sommige op een hoogtechnologische manier, andere in een subtiele intieme setting of op een meer ludieke manier. Kortom, de perfecte mix van muziek, natuur en kunst.

CORE Festival
​Ossegempark Brussel
​Meer info via
corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland & Rock Werchter

Jordy Van Overmeire Press Coordinator & Spokesperson (NL)
Christelle Nyarwaya Press Coordinator & Spokesperson (FR)
Over CORE Festival

Een tweedaags boutique festival in Brussel en een unieke totaalervaring van muziek, natuur en kunst met een eclectische line-up te midden van de natuur in de hoofdstad van Europa. 

CORE Festival
Ossegempark Brussel
Meer info: corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland en Rock Werchter