CORE Festival maakt volledige affiche en timetable bekend

CORE Festival maakt volledige affiche en timetable bekend

Razend populaire ‘Fantastic Fungi’ documentaire komt ook naar het Brusselse Ossegempark

Woensdag 27 april 2022 - Nog 30 dagen te gaan tot de start van de eerste editie van CORE Festival! De organisatie heeft vandaag de resterende namen toegevoegd aan de affiche en maakt meteen ook de volledige timetable voor het tweedaagse boutique festival bekend. De gerenommeerde Amerikaanse filmmaker Louie Schwartzberg zakt eind mei ook af naar het nieuwe festival om bezoekers er spectaculaire beelden en time-lapse-video’s uit zijn must-see ‘Fantastic Fungi’ documentaire te tonen. CORE Festival vindt plaats tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei in het prachtige Brusselse Ossegempark. Tickets zijn te koop via corefestival.com.

CORE Festival dompelt de bezoeker onder in de schoonheid van de ruwe natuur en brengt van ‘s middags tot 1u ‘s nachts een bijzonder eclectische line-up met een boeiende mix van diverse genres op 4 verschillende podia verspreid in het prachtige Ossegempark. Zo vullen Amaarae, Cinthie, Fais Le Beau, Jamz Supernova, Kojey Radical, Lola Haro, Peet en Unos het programma op vrijdag aan en komen Azo, blackwave., Fafi Abdel Noir en Karla Böhm er op zaterdag nog bij. Eerder werden al klinkende namen zoals Action Bronson, The Blaze, Celeste, Jamie xx, Lous and the Yakuza, Mura Masa, Nas, Paul Kalkbrenner, Peggy Gou en Stormzy aangekondigd. De line-up is zo compleet.

De bekroonde cameraman, regisseur en producent Louie Schwartzberg komt ook naar CORE Festival! De Amerikaan zal de festivalgangers aan het prachtige Nabo by FTX podium – gelegen in het hart van het festivalterrein op een hoogte van 8,5 meter met een 360 LED wall rondom – een unieke kijk geven in de fascinerende, magische en mysterieuze wereld van paddenstoelen en schimmels met spectaculaire beelden en betoverende time-lapse-video’s uit zijn wereldwijd razend populaire ‘Fantastic Fungi’ documentaire. Ongetwijfeld een lust voor het oog en oor en een inspiratie over hoe paddenstoelen de wereld kunnen redden.

De gerenommeerde filmmaker wordt erkend als een pionier op het gebied van geavanceerde time-lapse-, high-speed en macro-cinematografie en is wereldvermaard voor het maken van adembenemende en spectaculaire natuur-, lucht- en uit het leven gegrepen beelden. Zijn beelden werden gebruikt door enkele van Hollywood’s grootste regisseurs, waaronder Steven Spielberg, Francis Ford Coppola en Oliver Stone. Schwartzberg verheft de natuur tot kunstvorm en zoomt in op de schoonheid die verborgen zit in oceanen, bossen, woestijnen en bloemen. Hij is ook de enige cameraman ter wereld die al meer dan vier decennia 24/7 continu time-lapse filmt.

Festivalgangers zullen ook kunnen genieten van een exquise foodbeleving met aantal originele foodtrucks en standjes die zullen neerstrijken op het festivalterrein, waaronder lekkere barbecue gerechten (Pits BBQ), zeevruchten (Jean Sur Mer), Filippijnse smaken (Humphrey), Indische keuken (Mission Mala), Vietnamese sandwiches (Banh Mi), dim sum (Dim’s), Midden-Oosters streetfood (Pois Chiche), Italiaanse keuken (Osteria Cellini), heerlijke burgers (De Laet & Van Haver) en Belgische frietjes (Bart De Pooter).

Natuur, muziek en kunst vormen het hart van een innemende totaalervaring en bezoekers van CORE Festival worden geprikkeld door indrukwekkende en unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die harmonieus samengaan. De organisaties van Tomorrowland en Rock Werchter bundelen hun krachten en expertise om in het prachtige en schilderachtige Ossegempark in het bruisende Brussel een verfrissend, origineel, groen en intiem festival te brengen.

Een volledig overzicht van alle acts en de timetable kan je terugvinden op corefestival.com. Tickets zijn beschikbaar via corefestival.com. Een dagticket is er vanaf 67 euro (inclusief servicekosten), een weekendticket vanaf 123 euro (inclusief servicekosten).

CORE Festival
​Vrijdag & zaterdag 27 en 28 mei 2022
​Ossegempark Brussel
​Tickets en info:
corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland & Rock Werchter

Over Tomorrowland
Tomorrowland werd voor het eerst georganiseerd in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de populairste en meest iconische muziekfestivals ter wereld. Het festival wordt elke zomer georganiseerd in het prachtige recreatiedomein De Schorre in Boom (België) en verwelkomt in 2022 meer dan 600.000 People of Tomorrow tijdens drie weekends. De 16de editie van Tomorrowland zal in 2022 plaatsvinden van 15 juli tot en met 17 juli, van 22 juli tot en met 24 juli en van 29 juli tot en met 31 juli.
​Meer info: www.tomorrowland.com

Over Rock Werchter
Vier dagen, vier podia. De grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, verse ontdekkingen, de vetste beats. Rock Werchter programmeert met grote overtuiging over alle genres heen. Het grootste muziekfestival van België vindt in 2022 plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Rock Werchter is een unieke belevenis. De line-up is steeds van wereldklasse. De omstandigheden uitmuntend. Het festivalgevoel omnipresent. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Het festival staat met stip in de agenda van elke muziekliefhebber.
​Weet meer via www.rockwerchter.be

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Nele Bigaré Press & Communications, Rock Werchter
Over CORE Festival

Een tweedaags boutique festival in Brussel en een unieke totaalervaring van muziek, natuur en kunst met een eclectische line-up te midden van de natuur in de hoofdstad van Europa. 

CORE Festival
Ossegempark Brussel
Meer info: corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland en Rock Werchter