CORE Festival dropt eerste namen

CORE Festival dropt eerste namen

Onder meer Action Bronson, Caribou, Celeste, Cellini, The Blaze, DJ Harvey, Jamie xx, MEUTE, Mura Masa, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Ross From Friends en Sylvie Kreusch bevestigen komst naar het nieuwe festival in het Brusselse Ossegempark op 27 en 28 mei

Dinsdag 22 februari 2022 - Tomorrowland & Rock Werchter kondigen vandaag meer dan 25 namen aan voor het gloednieuwe CORE Festival. Het tweedaagse boutique festival strikt voor de eerste editie meteen een reeks gerenommeerde internationale artiesten. Onder andere Action Bronson, Caribou, Celeste, Cellini, The Blaze, DJ Harvey, Jamie xx, MEUTE, Mura Masa, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Ross From Friends en Sylvie Kreusch tekenen present. CORE Festival vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei in het prachtige Brusselse Ossegempark. De voorverkoop start morgen om 11u, de algemene ticketverkoop begint op donderdag 24 februari om 11u. Pre-registreren voor de voorverkoop kan nog via corefestival.com.

Het nieuwe CORE Festival dompelt de bezoeker onder in de schoonheid van de ruwe natuur en brengt van ‘s middags tot 1u ‘s nachts een bijzonder eclectische line-up met een boeiende mix van diverse genres op 4 verschillende podia verspreid in het prachtige Ossegempark. Hiphop, R&B en soul weerklinken op de outdoor Ardo met onder meer Celeste, Action Bronson, Ezra Collective en de Antwerpse zangeres Sylvie Kreusch. De Ardo sluit steeds af met een feestje. Op vrijdag mag Paul Kalkbrenner het festival afsluiten, op zaterdag is het de beurt aan Jamie xx.

Festivalgangers zullen in de indoor Endoma kunnen genieten van een reeks live electronica acts, waaronder Caribou, Fatima Yamaha, MEUTE, Mura Masa, Sohn en The Blaze. Op de outdoor Altverda trekt het festival volop de kaart van alternative dance met als blikvangers onder meer de Russische techno-ster Nina Kraviz, de Britse dj en producer Ross From Friends en Maasmechelaar met Italo-Belgische roots Cellini. Voor de fans van house muziek is er de intieme Orlo met onder meer Agoria, Bibi Seck, CC:DISCO!, DJ Harvey, Horse Meat Disco en Sofia Kourtesis.

Natuur, muziek en kunst vormen het hart van een innemende totaalervaring en bezoekers worden geprikkeld door indrukwekkende en unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die harmonieus samengaan. De organisaties van Tomorrowland & Rock Werchter bundelen hun krachten en expertise om in het bruisende Brussel, hoofdstad van Europa, een verfrissend, origineel, groen en intiem festival te brengen. Tot 25.000 bezoekers per dag, zowel Belgische als internationale festivalgangers, worden verwacht.

Met het Ossegempark kiezen de organisatoren voor een prachtig en schilderachtig natuurdomein in Brussel, centraal gelegen aan de voet van het Atomium op het Heizelplateau. Het is een bewuste keuze om CORE Festival naar de rand van de stad te brengen en bezoekers vinden in Brussel een breed en gevarieerd aanbod aan hotels en overnachtingsmogelijkheden.

Een overzicht van de tot nog toe bevestigde acts kan je terugvinden op corefestival.com. De voorverkoop van het nieuwe festival start op woensdag 23 februari om 11u, de algemene ticketverkoop begint op donderdag 24 februari om 11u via corefestival.com. Een dagticket is er vanaf 67 euro (inclusief servicekosten), een weekendticket vanaf 123 euro (inclusief servicekosten). Via corefestival.com zullen ook VIP-tickets en packages inclusief hotelovernachting aangeboden worden.

CORE Festival
​Vrijdag & zaterdag 27 en 28 mei 2022
​Ossegempark Brussel
​Tickets en info + pre-registraties:
corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland & Rock Werchter

STAGE 1: ARDO
ACTION BRONSON - EZRA COLLECTIVE - LITTLE DRAGON - PAUL KALKBRENNER - CELESTE - JAMIE XX - JOY CROOKES - TEMS - SYLVIE KREUSCH

STAGE 2: ENDOMA
THE BLAZE - CARIBOU - FATIMA YAMAHA - MEUTE - MURA MASA - SOHN

STAGE 3: ALTVERDA
CELLINI - CICI - DAPHNI - KAMPIRE - NINA KRAVIZ - ROSS FROM FRIENDS (DJ-SET) - SPECIAL REQUEST

STAGE 4: ORLO
AGORIA - BIBI SECK - CC:DISCO! - DINO LENNY - DJ HARVEY - HORSE MEAT DISCO - SOFIA KOURTESIS

Over Tomorrowland
Tomorrowland werd voor het eerst georganiseerd in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de populairste en meest iconische muziekfestivals ter wereld. Het festival wordt elke zomer georganiseerd in het prachtige recreatiedomein De Schorre in Boom (België) en verwelkomt in 2022 meer dan 600.000 People of Tomorrow tijdens drie weekends. De 16de editie van Tomorrowland zal in 2022 plaatsvinden van 15 juli tot en met 17 juli, van 22 juli tot en met 24 juli en van 29 juli tot en met 31 juli. Meer info: www.tomorrowland.com

Over Rock Werchter
Vier dagen, vier podia. De grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, verse ontdekkingen, de vetste beats. Rock Werchter programmeert met grote overtuiging over alle genres heen. Het grootste muziekfestival van België vindt in 2022 plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Rock Werchter is een unieke belevenis. De line-up is steeds van wereldklasse. De omstandigheden uitmuntend. Het festivalgevoel omnipresent. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Het festival staat met stip in de agenda van elke muziekliefhebber. Weet meer via rockwerchter.be.

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Nele Bigaré Press & Communications, Rock Werchter
Over CORE Festival

Een tweedaags boutique festival in Brussel en een unieke totaalervaring van muziek, natuur en kunst met een eclectische line-up te midden van de natuur in de hoofdstad van Europa. 

CORE Festival
Ossegempark Brussel
Meer info: corefestival.com
Een samenwerking tussen Tomorrowland en Rock Werchter